VerzilverdeKwartjes.nl

 

Periode 1948 - 1980

Verzilverde manchetknopen van princes Juliana

  • Op voorraad
  • Gratis bezorgd binnen 2 werkdagen
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Pakketje past in de brievenbus
  • Betaal veilig met iDeal

Set van Princes Juliana, 2x kop € 35,00

Inclusief gratis cadeauverpakking

Gratis bezorging

Voor 16:30 besteld, morgen in huis

Premium kwaliteit

Niet goed, geld terug

Voordelige prijs

vanaf € 35 euro per paar

Veilig betalen

Betaal met IDEAL via uw bank

Prinses Juliana

Wilhelmina besloot in 1948 afstand te doen van de troon. Dit vanwege haar gezondheid en omdat zij teleurgesteld was over de politieke ontwikkelingen in Nederland na de oorlog. Op 6 september 1948 trad Juliana aan als nieuwe koningin van Nederland. Dat zou enkele rijksdelen verliezen, want ook Nederland kreeg te maken met de dekolonisatie. Juliana zette haar handtekening onder de soevereiniteitsverklaring van Indonesië in 1949 en in 1975 tekende zij voor de onafhankelijkheid van Suriname.

In 1953 zette Juliana zich in voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Zeeland en bewees daarmee een 'moeder des vaderlands' te zijn. Zij bleef verder ook betrokken bij sociale kwesties en liet zich eens ontvallen dat zij eigenlijk het liefst maatschappelijk werkster was geworden. Juliana was in haar functie nauw betrokken bij de formatie van de kabinetten tijdens haar regeerperiode.

Het kwartje dat geslagen werd in de regeringsperiode van Juliana heeft een chic uiterlijk en werd geslagen van 1948 tot en met 1980. Toch zijn er jaren die niet geslagen zijn. Dit zijn de jaren 49, 51, 52 en 59. Er is hier geen specifieke reden voor. In 1980 is de laatste oplage van Juliana gemaakt, de reden hiervoor is, is dat ze afstand gedaan had van de troon.